Silos makeover

Formerly grain silos built in fifties, these structures rising to staggering heights of 60 meters in the Stockholm's Norrtälje's harbour region have been dysfunctional now. The task and design brief therefore became finding an adaptive reuse of the structures through sensible redesigning and suitable functionalisms. The approach is to explore the man-machine-building interactive dialogue keeping in mind the notion of building as an organism, building as an organic product. The inspiration comes from "bee-hive" lifestyle and architecture, bio-mimicing it and exemplifying community sustainable living, comradrie, integration yet differentiated and most of all "unity in diversity"

Formerly grain silos built in fifties, these structures rising to staggering heights of 60 meters in the Stockholm's Norrtälje's harbour region have been dysfunctional now. The task and design brief therefore became finding an adaptive reuse of the structures through sensible redesigning and suitable functionalisms. The approach is to explore the man-machine-building interactive dialogue keeping in mind the notion of building as an organism, building as an organic product. The inspiration comes from "bee-hive" lifestyle and architecture, bio-mimicing it and exemplifying community sustainable living, comradrie, integration yet differentiated and most of all "unity in diversity"
Design Brief
Ideation 
Digital study & analysis of the Structure
3D rapid prototyping 
View from the Baltic's side
Night View
VIew from the town 
Back to Top